Mirjam Withaar
productvormgever
 mirjamwithaar.com

tijdelijke vormen en kleuren vastleggen

Mirjam Withaar studeerde in 2018 af aan kunstacademie St. Joost in Breda, richting beeldende kunst. In 2021 sloot ze zich aan bij het Werkgebouw. “Ik had altijd een atelier aan huis, maar dit voelde erg geïsoleerd. Toen ik voor het eerst het Werkgebouw inliep, voelde ik meteen een klik. Een creatieve omgeving waar verschillende makers elkaar inspireren. De dag samen beginnen met een sterke bak koffie. Altijd de mogelijkheid voor een praatje of om even advies bij elkaar te vragen”.

De expertise van Mirjam is natvilten. Haar favoriete materiaal is wol. Ze maakt bladvormige wandobjecten die laten zien hoeveel kleurtonen de natuur rijk is. “Als kind was ik al veel buiten te vinden. Ik verzamelde dan bladeren en droogde ze in boeken. Er was altijd wat nieuws te ontdekken. Het bos is een belangrijke inspiratiebron voor mijn werk. Een bos transformeert continu in vorm en kleur. Iedere keer zie ik andere details die me eerder nog niet opvielen. Het zijn de tijdelijke vormen en kleuren in de natuur die ik probeer vast te leggen in mijn vilten werken.”

Net als bij iedereen in het Werkgebouw staan Mirjams deuren altijd open. Heb je een vraag of wil je iets in opdracht laten maken? Kom dan eens binnen wandelen. Behalve in onze Toonzaal kun je haar unieke producten ook kopen bij diverse winkels en galeries en op haar webshop. Wil je zelf leren vilten? Houd dan social media in de gaten voor Mirjams workshops.

back to top