MENU

2hands@work

3222
0

‘Oldtimers opknappen geeft jongeren zelfvertrouwen en motivatie’


Maurice Bolk van Stichting 2hands@work voegde zich in het najaar van 2017 bij ‘de club’. Hij had er toen al een flinke zoektocht op zitten, want het sleutelen aan auto’s is vanwege milieunormen een lastige activiteit om ergens onder te brengen. Maurice biedt jongeren die geen kans krijgen of niet weten hoe ze een kans moeten grijpen, praktische werkervaring met goede begeleiding.

“Ik ben opgeleid als bankwerker, lasser en plaatwerker, maar miste in mijn werk de betrokkenheid bij de maatschappij. Nu richt ik me op allerlei jongeren vanaf 18 jaar die om wat voor reden dan ook niet goed kunnen meedraaien in het reguliere onderwijs of die werkloos thuis zitten. De jongeren gaan direct aan de slag met het restaureren van oldtimers en zien snel resultaat van hun inspanningen. Dat geeft zelfvertrouwen en motivatie. Het idee van de vroegere gildes: meewerken en al doende leren. Ik geef de jongens verantwoordelijkheid, heb vertrouwen in ze, ben geen standaard baas. Dat werkt wel zo prettig.”

“Het Werkgebouw spreekt me aan. Dat je er deel uitmaakt van een collectief, dat iedereen belang hecht aan vakwerk, dat er plek is voor allerlei ambachten. Auto’s gaan ooit verdwijnen, in ieder geval de auto’s op benzine en dat is goed. Als het zo ver is, kunnen we van afgedankte auto’s misschien leuke meubelstukken maken of vintage objecten. Dan heb ik bij het Werkgebouw de goede mensen om me heen die mee kunnen denken.”

stichting-2-hands-work.webnode.nl

back to top