MENU

Charlie’s Coffee

1077
0

‘een spannend en veelzijdig product’

Koffiebrander Charles Ubachs besloot na 28 jaar in loondienst om voor zichzelf te beginnen. “Koffie is een spannend en veelzijdig product, daar wilde ik absoluut mee blijven werken. Maar ik had weinig direct contact met klanten en dat ging ik steeds meer missen. Ik vertel graag over mijn vak en ben nieuwsgierig naar de mening van anderen.” Sinds november 2019 heeft Charlie’s Coffee een plek in Het Werkgebouw, een maand later verkocht Charles voor het eerst zijn eigen vers gebrande koffie.

Een vriend vertelde dat Het Werkgebouw echt iets voor hem was. “Toen ben ik komen kijken en concludeerde dat die vriend gelijk had. De dynamiek is hier erg leuk. Ik ben op deze plek voor mezelf begonnen, maar ik ben absoluut niet alleen. We vragen heel gemakkelijk aan elkaar ‘hoe heb jij dat aangepakt?’ De meeste Werkgebouwers ondernemen al veel langer dan ik, dus wat dat betreft kan ik hier heel veel leren.” Charles verkoopt iedere dinsdag en donderdag vanuit Het Werkgebouw, op vrijdag en zaterdag staat hij met zijn koffie op de markt in Maastricht en Roermond. “Als ik in mijn kraam sta te branden heb ik altijd veel bekijks en voer ik de leukste gesprekken.”

“Met koffie kun je van alles. Ik speel graag in op de actualiteit of het seizoen door bijvoorbeeld een speciale carnavalsblend te maken, of een WK-blend. Goede koffie onderscheidt zich van ‘gewone’ koffie door de kwaliteit van de boon en doordat het vers en met aandacht is gebrand. Goede koffie is in opmars, maar in Nederland zijn er nog best veel mensen die zeggen ‘koffie is koffie en dat goedkope pak uit de supermarkt is prima’. Ik vind het een leuke uitdaging om deze mensen te laten proeven hoe groot het smaakverschil kan zijn. En het allerleukste is als ze daarna zijn verkocht.”

back to top