reonald
architect
 reonald.eu

mensen verbinden met elkaar en hun omgeving

Architect Reonald Westerdijk woonde vier jaar in Australië waar hij ervaring opdeed met hout in de architectuur en houtbewerking. Terug in Nederland zocht hij een plek waar hij zijn praktische vaardigheden kon aanscherpen en vond het Werkgebouw. Een plek waar een ‘gewone’ architect misschien niet zou passen, maar wel een architect die ook zelf dingen maakt.

“Minder achter de computer en meer met mijn handen, dat vind ik belangrijk. Daar is het Werkgebouw de ideale plek voor. Toen ik hier pas zat, ontwierp ik een balkon in staal en hout dat ik samen met Rob heb gemaakt en geplaatst. Het is voor een architect belangrijk om het materiaal te voelen en direct bij het maakproces betrokken te zijn. Iedereen in het Werkgebouw is met materiaal en ambacht bezig. We zien van elkaar wat we kunnen en hoe we werken. Dat inspireert en leidt tot onverwachte samenwerkingen.”

“Mijn werk is zintuiglijk. Met mijn architectuur wil ik in de eerste plaats mensen met elkaar en hun omgeving in contact brengen. Ik wil plekken maken waar je je thuis voelt. Om je ergens thuis te voelen, moet je je verbonden voelen met de plek en weten waar je bent. Ik gebruik de elementen die al aanwezig zijn, zoals de zon, de wind en het uitzicht. De architectuur is dan een geïntensiveerde ervaring van de plek. Mijn handelsmerk is daarom ‘architecture for place’.”

profielfoto: Harry Heuts