studio dik scheepers
 dik scheepers
productvormgever
 dikscheepers.nl

‘Wat onmogelijk lijkt, ga ik proberen’


Dik Scheepers maakt keramiek en klein meubelwerk, daarnaast geeft hij deeltijd les in de keramiekwerkplaats van de kunstacademie. In het begin was Dik sceptisch over het Werkgebouw, maar toen de stilte van het alleen werken hem te veel werd, besloot hij toch eens te gaan kijken. Hij heeft geen moment spijt gehad van zijn nieuwe werkplek. Dik maakt zowel vrij werk als werk in opdracht, onder andere voor het bekende merk Serax.

“Het materiaal bepaalt wat ik doe, ik werk vanuit onderzoek, door te ontdekken en dingen uit te proberen. Ik begin iets te maken, zonder duidelijk beeld in mijn hoofd. Foutjes zoals barsten en bellen zijn gewenst. Ik wijk graag af van de standaard, door keramiek bijvoorbeeld te stoven in de magnetron. Als mensen zonder verstand van keramiek me vragen om iets te maken waarvan een ander zou zeggen dat het onmogelijk is, ga ik het toch proberen.”

“Ik zit heel fijn hier in het Werkgebouw. Het brengt me op andere gedachten om bij de andere makers binnen te lopen. De gezamenlijke lunchpauze en de activiteiten maken het gezellig. We delen tips over het ondernemerschap, zoals acquisitie en het onderhouden van een netwerk. Het is vooral fijn dat je bij de buurman of –vrouw kunt binnenlopen ‘kijk, ik heb dit gemaakt, wat vind je ervan?’ en dat je dan een eerlijke reactie krijgt.”