‘Makers zijn een toegevoegde waarde voor een stad’

Edwin Bakker zit in het bestuur van het Werkgebouw. Hij werd gevraagd door één van onze deelnemers waarmee hij ook in het bestuur van SAM zit. Edwin werkt op het snijvlak van economie, commercie, innovatie en maatschappij bij Brightlands Chemelot Campus en had onder andere het ministerie van Economische Zaken en de provincie Limburg als werkgever. “Ik ben geen maker en al helemaal geen kunstenaar, maar ik ben wel een liefhebber van mooie producten en van kunst. Makers en kunstenaars zijn echt een toegevoegde waarde voor een stad.”

“Werkgebouwers zijn hele andere mensen dan waar ik normaal mee werk. Ik leer heel veel van jullie. Jullie zijn meer back to basic, hebben niet veel nodig om mooie dingen te kunnen maken.” Maar Edwin kan Werkgebouwers ook veel leren. “Ik ben goed met financiën, vastgoedontwikkeling, samenwerken met overheden en in knopen doorhakken en in efficiënt en realistisch blijven.”  

De verhuizing naar De Griend in 2024 vindt hij ‘super gaaf’. “Wat ik zag bij de persconferentie was dat er heel veel extra energie gaat vrijkomen op die plek. Naast het Werkgebouw komen er andere goede initiatieven met leuke mensen. Ik wil echt keihard meehelpen om aan de overkant van de Maas iets moois neer te zetten. Het wordt een dynamische en inspirerende plek, dat weet ik 100 % zeker.”