Ambachten in Het Werkgebouw

Oude en nieuwe ambachten

Aandacht voor materialen en technieken

Waar vind je als consument een goede vakman of vakvrouw? Met aandacht voor materialen en technieken? Die begrijpt wat jij wilt en de tijd neemt om precies dát te ontwerpen en te maken waar jij naar op zoek bent?

In het Werkgebouw vind je vaklieden in allerlei disciplines. Eeuwenoude ambachten en verfijnd handwerk, maar ook moderne technieken en hedendaags denkwerk. Iedereen die professioneel met zijn vak bezig is, iets met passie en kwaliteit ontwerpt en/of maakt en open staat voor samenwerking en verbinding is van harte welkom. Van bakker tot boekbinder, van fietsenmaker tot fotograaf van grafisch vormgever tot technisch tekenaar.

activiteiten in het Werkgebouw vind je op de nieuws pagina

passie en plezier

verrassende samenwerkingen

Het Werkgebouw is veel meer dan een gebouw. Het is een bijzondere plek waar eigenzinnige ondernemers hun vak uitoefenen en elkaar inspireren. Waar producten bedacht, ontworpen en gemaakt worden, vaak in opdracht van particulieren of bedrijven. Een omgeving waar iedereen elke dag met energie, passie en plezier aan het werk gaat. En dat is eigenlijk heel logisch, want het gaat om vaklieden die ontwerpen en maken vanuit hun hart. Het Werkgebouw biedt plekken om te werken en te verbinden op professioneel, sociaal en maatschappelijk vlak. Zo ontstaan de mooiste producten en de meest verrassende samenwerkingen. En zo krijg jij dus dat met liefde gemaakte product van hoge kwaliteit.

“We hebben allemaal een eigen werkplaats, maar delen onze kennis en profiteren van elkaars netwerk. We lopen geregeld bij elkaar binnen, drinken samen een kop koffie en vragen elkaars mening. Af en toe gebruiken we elkaars gereedschap of machines. Steeds vaker ontstaan verrassende samenwerkingen tussen disciplines en met materialen die op het eerste gezicht niets met elkaar te maken hebben.”

Het Werkgebouw functioneert als collectief, waarbij elke ondernemer naast zijn eigen bedrijf ook een bijdrage levert aan het geheel. Dat kan zijn door in een projectgroep te zitten, de toonzaal te bemannen of op een andere manier zijn of haar bijdrage aan het collectief te leveren. Elke deelnemer zet zich voor een vast aantal uren per maand in. Het collectief vergadert ongeveer eens per twee maanden.

bestuur

Het stichtingsbestuur bestaat uit: Jeanneke Brosky – bestuursvoorzitter,  Edwin Bakker – penningmeester en Dieter Lievens – lid. Zij zijn te benaderen via het algemene mailadres info@hetwerkgebouw.nl.

wil je meer beeld? bekijk dan eens het fullscreen fotoverhaal