jasper meubelmaker
meubelmaker
 jaspermeubelmaker.nl

‘voor iedere klant een perfect passend meubel’

Meubelmaker Jasper Smilde werkte na zijn opleiding tot bouwkundig ingenieur aan de TU Delft 5 jaar als bouwkundig ontwerper. Naast zijn vaste baan, maakte hij al een aantal jaar maatwerk meubels in opdracht. Toen hij genoeg kreeg van het ‘kantoorleven onder een saai systeemplafond’ gooide hij het roer om en richtte zich voltijds op het ontwerpen en maken van meubels. “De combinatie van werken met mijn hoofd en handen geeft me veel voldoening. Mijn technische achtergrond en ontwerpvaardigheden helpen me om voor iedere klant een perfect passend meubel te ontwerpen.”

“Ik zit graag met klanten om tafel om hun ideeën en wensen duidelijk te krijgen en te vertalen naar een ruimtelijk beeld. De techneut in mij vindt het een prikkelende uitdaging om dit esthetische beeld vervolgens te vertalen naar een uitvoerbaar technisch ontwerp. Dit ontwerp kan ik in detail uitwerken in een 3D-model. Hierdoor ziet de klant het eindresultaat al voordat het meubel is gebouwd.”

Dat Jasper op zijn zoektocht naar werkruimte bij het Werkgebouw terecht kwam, was geen toeval. “Toen ik een jaar eerder op de Tapijn op het terras zat, sprak het gebouw me al aan. De plek in de stad vind ik heel gaaf, het bruist hier. Nu werk ik in dezelfde ruimte als Marc van Houten Koppen. Het is voor ons allebei een win-win situatie. We sparren samen en helpen elkaar. Ook met de andere Werkgebouwers is het goed brainstormen en samenwerken. Ik werk graag in deze creatieve hotspot waar meerdere disciplines bij elkaar komen.”