houten koppen 
Marc Verreijt
 meubelmaker
www.houten-koppen.nl

Houten Koppen, het bedrijf van Marc Verreijt, was tot 2021 een tweemanszaak, nu is Marc nog alleen. Hij klopte een aantal jaar geleden zelf bij het Werkgebouw aan, omdat de plek hem enorm aansprak. “Het is een voorrecht dat ik hier mag werken. De sfeer van de plek is goed. De betrokkenheid bij elkaar is groot. We lopen makkelijk bij elkaar binnen om elkaars mening te vragen. Er zijn korte lijnen en er is kruisbestuiving. Als mijn tafel stalen poten nodig heeft, hoef ik maar bij Rob, onze staal en ijzerspecialist aan te kloppen. En voor out of the box oplossingen, loop ik bij Reib de Engineers naar binnen.”

“Als ambachtelijke meubelmaker werk ik in hoofdzaak met massief hout. Mijn werkwijze levert bijzondere en stevige meubels op die een leven lang meegaan. Ik luister naar jouw wensen en ideeën en maak vervolgens een ontwerp. Heb je nog niet zo duidelijk voor ogen hoe je meubel eruit moet zien? Dan stel ik de juiste vragen en vertaal jouw wensen naar het ontwerp. Ook al houd ik het tekenpotlood vast, jouw meubel is uniek en door jou bedacht. Ik maak graag iets moois met mijn handen en ben gelukkig als jij geniet van het resultaat.”

“Net als iedere boom is dus ook ieder voorwerp uniek. De ene houtsoort en houtkleur past beter bij een bepaald voorwerp dan het ander. Het resultaat is een meubel met rustige lijnen dat ruimte geeft aan de natuurlijke wensen van het hout. Ik maak grotere meubels zoals tafels en kleinere houten voorwerpen zoals krukjes, blokkendozen, snijplanken en sleutelhangers. Een oude stoel of tafel repareren of revitaliseren zonder de uitstraling geweld aan te doen, dat zijn voor mij leuke uitdagingen.”