keigoed.org
benedicte van der velden
 jenneke van der weijden
versierders
 keigoed.org

‘wat wij maken is handbedacht’

Tekenen, schilderen, naaien, schroeven, timmeren, boren en zagen. Benedicte en Jenneke van Keigoed zijn allebei ontzettend creatief. Samen maken ze op aanvraag decoratie voor festivals, particulieren en (verhuur)bedrijven. “We hebben een ongebreidelde fantasie. Als we een vraag krijgen om bijvoorbeeld iets met een bepaald thema te doen, gaan we helemaal los en verzinnen de meest gekke en uitbundige dingen om te maken. We denken eerst grenzeloos en gaan daarna pas realistisch naar de mogelijkheden kijken.”

Benedicte en Jenneke zijn niet van de uitvoerige studies vooraf. “Wij hebben een kijkend voortschrijdend proces. Dingen ontstaan terwijl we bezig zijn. Door uitproberen en door toevalligheden worden de ontwerpen steeds beter. We beginnen gewoon en bedenken gaandeweg hoe iets moet worden. Handbedacht noemen we dat. Iets kleins voor in een kinderkamer of iets groots voor op een podium, het maakt ons niet uit wat we moeten ontwerpen. Maar als het even kan, zijn we voorstanders van hergebruik en upcycling.”

Als werkplek koos Keigoed voor Het Werkgebouw. “Wij zijn niet geschikt om afgezonderd in een hokje te zitten. Het zien werken van andere mensen activeert en stimuleert. Het is hier heerlijk werken in een goede sfeer. Iedereen vraagt elkaar om hulp en advies. We vinden het leuk om voor evenementen te werken en om zelf evenementen te organiseren. Daarom meldden we ons meteen aan voor de activiteitenwerkgroep. Het zou super zijn als we de studenten en omwonenden bij onze activiteiten kunnen betrekken. Een goed evenement verbindt mensen.”

www.keigoed.org