lieke schrijft
tekstschrijver
 liekeschrijft.nl

Tekstschrijver Lieke Rijkx kwam als verslaggever voor Maastricht-LAB regelmatig bij het Werkgebouw. In 2017 vroeg Juulke haar om alle ondernemers te interviewen voor de website. In 2019 verhuisde ze zelf naar het Werkgebouw. “Het was voor mij volkomen logisch om te reageren toen ik hoorde dat er een ruimte vrij was. Ik wist al dat ik de mensen tof vond en de locatie middenin een groen park is inspirerend.”

“Schrijven is mijn grote liefde. Ik schrijf nieuwsberichten, blogs, verslagen, recensies, social media berichten en speeches voor uiteenlopende klanten uit het bedrijfsleven, de non profit sector en de overheid. Mijn schrijfstijl is duidelijk, lekker leesbaar en ontdaan van zo veel mogelijk jargon. Ik ben een echte alfa die nooit een voldoende haalde voor wis- en natuurkunde. Toen ik aan de opleiding journalistiek begon, had ik nooit kunnen denken dat ik nu even gemakkelijk over steigerbouw, chemische processen en software development zou schrijven als over maatschappelijke thema’s.”

“Thuis werken, kan ik niet. Ik huurde eerst ergens anders een plek, op een mooie locatie met veel licht en ruimte. Maar de interesse in elkaar was er minimaal en niemand voelde zich verantwoordelijk voor de afwas of de vuilnis. In het Werkgebouw zit niet zomaar een groep ondernemers bij elkaar. Het gebouw is van de ondernemers zelf, dat geeft een heel andere vibe.”