‘Ik sta achter de mensen en hun producten’

Marjos van Gestel is een creatieve duizendpoot. Ze huurt geen atelier in het werkgebouw. Ze is er vrijwilliger. Met haar enthousiasme helpt ze vooral mee in de Toonzaal. Zelf ontwerpt, maakt en restaureert ze kleding en sieraden en handelt ze in etnische sieraden en woonaccessoires.

“Het leuke aan het werkgebouw is de betrokkenheid bij elkaar. Dat mensen elkaar goede raad geven en samenwerken. Er hangt een goede sfeer. Iedereen loopt gemakkelijk bij elkaar binnen. Bij mij kan iedereen met allerlei praktische vragen terecht, vooral op het gebied van retail heb ik veel ervaring. Toen we de Toonzaal in 2016 tijdelijk naar Temporama in de oude V&D verhuisden, heb ik met veel plezier de winkel gerund. Dat was leuk om te doen, omdat ik achter de mensen en hun producten sta.”

“Ik ben ooit begonnen als dansdocent. Creatief bezig zijn en iets doen met en voor andere mensen, daar haal ik voldoening uit. Dus doe ik ook nog op andere plekken vrijwilligerswerk. Voor mij is het normaal om een bijdrage te leveren aan de samenleving.”