MENU

schommelstation

2422
0

Het Schommelstation is een initiatief van vijf creatieve ondernemers van Het Werkgebouw met als doel om van het voorheen kale Tapijnkazerneterrein een levendige publieksplek te maken. Na een succesvolle crowd-funding campagne werd het op 5 april 2016 onder grote belangstelling geopend.
Het begon met het idee: “Wat is er nu leuker dan te schommelen onder de luifel van een oud tankstation? Zo ontstond het concept van de “generatieschommel” op de Tapijn: een nieuwe ontmoetingsplek voor buurt en stad. We gaven het de naam: SCHOMMELSTATION!

“Onder de luifel van het voormalige pompstation op de Tapijnkazerne hebben we vijf bijzondere schommels opgehangen. Niet alleen voor kinderen, maar schommels voor alle generaties! Het is een plek waar jong en oud, student en professional, bezoeker en local elkaar ontmoeten en het plezier van het schommelen herontdekken.”

Er is een schommel voor baby’s, een schommelende picknicktafel, een loungeschommel en een loveseat voor wat extra romantiek. Uiteraard ontbreekt ook de klassieke schommel niet. De schommels hangen aan een nauwkeurig ontworpen stalen buisconstructie, welke aan de staalconstructie van het tankstation is opgehangen. Onder de schommels ligt een doorlopend tapijt van hergebruikt, groen kunstgras inclusief schok dempende ondergrond voor een veilige en zachte landing. Aan weerszijde van de schommels zijn 60 oversized grassprieten geplaatst van gerecyclede groene buis. Deze dienen enerzijds als onzichtbare veiligheidszone. Tegelijkertijd zorgen ze voor een extra Alice-in-Wonderland-gevoel. Het groene grasveld is ook bedoeld als knipoog naar de toekomstige transformatie van de Tapijnkazerne terrein in stadspark. Het pompbediendehuisje wordt beschikbaar gesteld voor allerlei verrassende pop-up activiteiten. Ook jij kan hier iets organiseren!

back to top