solmode
modeontwerper
 www.solmode.com

‘het werkgebouw maakt ons zichtbaar’

Davina Versteeg maakt duurzame kleding onder de merknaam Solmode. Van restpartijen stof, van tweedehands kleding of van nieuw, biologisch katoen maakt ze speelse en opvallende jurken, rokken, jassen, capuchons, kragen en nog veel meer. Via etsy verkoopt Davina unieke kledingstukken over de hele wereld, ook op plekken waar ze het niet verwacht. Zo draagt een Zwitserse band haar kleding in een videoclip.

“Eerst maakte ik vooral unieke stukken, nu ontwerp ik steeds vaker series. Dan maak ik eerst een basisjurk die ik vervolgens uitvoer in verschillende lengtes, met andere halslijnen, andere mouwen, andere stiksels. Van ingetogen en elegant tot opvallend en extravagant. Dat ik voor milieuvriendelijk en duurzaam koos, was vanzelfsprekend. We hebben maar één aarde waar we het mee moeten doen en waar ook de generaties na mij nog een fijn leven moeten kunnen hebben.”

“Het Werkgebouw is een goede plek om te werken. Iedereen heeft hier de hands-on-mentaliteit. We zijn echt een groep. We inspireren elkaar en leren van elkaar. Ik leer vooral veel van andermans ondernemerschap. Wij zijn allemaal creatief en goed in ons vak, maar doorgaans wat minder goed in het aan de man brengen van onze producten. In het Werkgebouw zijn we sowieso zichtbaarder, mede dankzij de toonzaal en het is natuurlijk gewoon een leuke plek. Mensen komen hier binnen en krijgen meteen een artistiek en authentiek gevoel.”