gescher+brosky
loet gescher
 juulke brosky
productvormgevers
 loetgescher.juulkebrosky.nl

 

Loet Gescher en Juulke Brosky werken samen onder het label ‘gescher+brosky’. De samenwerking is ooit begonnen met het maken van nieuw materiaal van plastic boodschappentassen. Van daaruit zijn ze gaan experimenteren met hergebruik van bestaande materialen. Daarbij zien ze beide een uitdaging in het combineren van ambachtelijke technieken met hergebruikte materialen.

“We hebben allebei interesse in nieuwe materialen, hoe je van niets iets maakt. We hebben ook vaak dezelfde smaak, waardoor we meestal dezelfde richting op denken. Gelukkig zijn we ook verschillend genoeg om elkaar aan te blijven vullen waardoor onze projecten zich steeds blijven ontwikkelen.”

“Soms worden we gevraagd door bedrijven of organisaties of we iets willen bedenken voor een materiaal dat zij over hebben. Vaak is dat in combinatie met een workshop. Zo zijn onder andere de tassen van bannerzeil ontstaan. Die maken we zelf als product, maar bieden we ook aan als workshop. Ondertussen onderzoeken we nieuwe materialen, bijvoorbeeld de mogelijkheden en toepassingen van draad getrokken van petflessen. Daar is inmiddels al een workshops voor kinderen uit ontstaan waarbij we een springtouw maken van petflessen.”

profielfoto: Joris Vroemen