loet gescher
sieraadvormgever
 loetgescher.nl

‘Fantastische plek met goede sfeer’

Sieraadontwerper Loet Gescher werkt het liefst met ‘materiaal dat overblijft’, zoals doppen, lege flessen en tubes, lege stiften, deksels, banners, elpees en marmoleum. Voor haar sieraden deed Loet een uitvoerige studie naar het materiaal plastic. Haar werk is verrassend, grappig, kleurrijk en eigenwijs. Behalve in de Toonzaal van het Werkgebouw zijn Loet’s sieraden ook te zien in galeries en museumwinkels.

“Plastic is ontzettend veelzijdig materiaal. Eindeloze kleurencombinaties zijn mogelijk, soms neemt plastic licht op, soms weerkaatst het licht. Plastic kan onbuigzaam zijn of juist flexibel. Het is te vervormen en zelf te kleuren. Door plastic te combineren met edelsmeden kan ik dingen ontwerpen zoals bepaalde schakelingen en sluitingen die met één materiaal niet mogelijk zouden zijn. Kortom, plastic is geweldig materiaal waar ik graag mijn signatuur aan ontleen.”

“Het Werkgebouw is een fantastische plek. Open en laagdrempelig, ‘bewoond’ door sociale ondernemers die zorgen voor een goede sfeer. Het is leuk en leerzaam om te zien hoe de andere makers werken. Ik ontwerp graag samen met mensen uit andere disciplines en doe dat dus ook regelmatig. Samen met Juulke ontwerp ik bijvoorbeeld tassen van oude banners onder het label gescher+brosky. Het Werkgebouw is ook de plek waar ik mijn lessen voorbereid en met veel plezier workshops geef. En in de Toonzaal proberen we van alles uit, exposities, modeshows en workshops.”