MENU

Juulke Brosky

1065
0

‘Ruimte voor nieuwe dingen, ruimte om te dromen’


Juulke Brosky is grafisch vormgever en één van de oprichters van het Werkgebouw. Ze was net voor zichzelf begonnen en vroeg zich af hoe haar ideale werkplek eruit moest zien. Het Werkgebouw is precies geworden wat ze toen bedacht: een omgeving met kruisbestuiving, zonder hokjes.

“Levendigheid, zichtbaarheid, openheid, mensen met verschillende achtergronden, handwerk én denkwerk, ambacht en maatschappelijke betrokkenheid, waren de zaken die mijn ideale werkplek typeerden. Het is gelukt om dat in de praktijk te brengen. Hier zit niet zomaar een groep ondernemers bij elkaar. In het Werkgebouw is letterlijk en figuurlijk ruimte voor nieuwe dingen, ruimte om samen te ontdekken, om te dromen en die dromen vervolgens waar te maken.”

“Het neerzetten van een huisstijl en website vind ik erg leuk. Dat begint altijd met goed luisteren. Ik houd ervan om te bedenken wat iemand wil en welke stijl daarbij past. Ik heb een voorkeur voor eenvoudige, functionele ontwerpen. Simpel vind ik mooi, ook bij meubels.’ Want Juulke is ook meubel- en andere productenmaker. ‘Het ontwerpen en maken van producten en meubels komt vooral terug in de opdrachten die ik samen met andere ‘Werkgebouwers’ uitvoer. Die samenwerking is geweldig. We kunnen grotere klussen aannemen en van elkaar leren. In het Werkgebouw zijn onverwachte nieuwe dingen ontstaan, die ik nooit had kunnen bedenken. Zoals de samenwerking met Loet; we maken tassen van bannerzeil en andere producten onder het label gescher+brosky.”

www.juulkebrosky.nl

back to top