MENU

LATTE stadsmeubel

2341
0

LATTE is het product van een samenwerking tussen vijf creatieve ondernemers in Het Werkgebouw. Deze ondernemers bedachten én maakten een reeks meubels om het winderige plein op de Tapijnkazerne leven in te blazen.  Door de kleurrijke combinatie van een tuinarchitect, architect, productvormgever, lasser, grafisch vormgever en meubelmaker is er een ontwerp gegroeid dat geen van de afzonderlijke makers in zijn eentje had kunnen bedenken.

Het meubel bestaat uit asymmetrische blokken van verschillende hoogtes. Deze blokken kunnen elk aan twee kanten gekoppeld worden. Op die manier kan een grote slinger gemaakt worden met verschillende functies. De opstelling kan steeds anders geschakeld worden. Met LATTE stadsmeubel is het plein van doorgangsruimte een verblijfsplek geworden waar jong en oud elkaar kan ontmoeten en spelen.  

De eerste reeks is te zien en te gebruiken op het Tapijnkazerne plein. De meubels kunnen uiteraard ook op andere plekken in de stad gebruikt worden, op plekken waar de invulling van de openbare ruimte nog niet helemaal uitgedacht is en waar een nieuw stukje stad leven ingeblazen moet worden.back to top