reib
guido buntinx
christophe westerveld
productvormgevers
 reib.nu

de ideale werkplek voor rijdende bierkratten en andere creaties

Guido Buntinx en Christophe Westerveld van Reib zijn twee werktuigbouwers met een groot gevoel voor humor die overstromen van ideeën en doekracht. Tijdens het nuttigen van een aantal biertjes bedachten ze dat het mooi zou zijn als je op een bierkrat kon rijden. Zo gezegd zo gedaan. Ze bouwden de elektrisch rijdende (Gulpener) krat met een actieradius van 30 kilometer, compleet met fietsbel, verlichting en verzekeringsplaatje. Bier was overigens ook verantwoordelijk voor de bedrijfsnaam van het tweetal: Reib.

Reib is gespecialiseerd in machinebouw, ingenieurswerk en technisch tekenen. De rijdende bierkrat was het begin, maar Guido en Christophe ontwerpen en maken samen nog veel meer machines en apparaten. Ze werken veelal in opdracht. “Dat een klant met een idee komt en wij dat helemaal mogen ontwerpen, uittekenen en bouwen, dat is het leukst.” Hun hoofden blijven ondertussen bruisen van de ideeën en hun handen blijven jeuken om die ideeën uit te voeren.

“De bierkrat op wielen bedachten we eigenlijk voor de grap. Toen we erop gingen rijden, kwam het in de media en werd het serieus. We wilden een hele serie gaan maken en daar hadden we werkruimte voor nodig die groter was dan ons schuurtje in Gulpen.” Van Jeanneke, die hun mentor was op de opleiding, hadden ze al vaker enthousiaste verhalen over Het Werkgebouw gehoord. “Jeanneke had gelijk. Dit is een creatieve plek waar altijd iets gebeurt. Waar leuke mensen werken om van te leren, mee te sparren en mee samen te werken. Groot, dicht bij de stad en ook nog eens betaalbaar. Ideaal dus!”